Ерик Клептън и Ван Морисън издадоха обща песен срещу локдауна. Написана от Морисън

...
Ерик Клептън и Ван Морисън издадоха обща песен срещу локдауна. Написана от Морисън
Коментари Харесай

Ерик Клептън и Ван Морисън сбъркаха песента

Ерик Клептън и Ван Морисън издадоха обща песен срещу локдауна. Написана от Морисън и изпълнена от Клептън, четириминутна песен с блусово звучене,  „ Stand and Deliver “ изразява неодобрение от въведените  от английското държавно управление нови ограничавания, предизвикани от нараствания брой случаи на COVID-19. 

 „ Искаш ли да бъдеш свободен човек / Или искаш да бъдеш плебей? / Искаш ли да носиш тези окови / Докато легнеш в гроба? “, пее Клептън. По-нататък в текста се споменават Магна Харта, човешките права, Конституцията, суверенната нация и полицейска страна и други клишета от арсенала на недоволните от противоепидемичните ограничения.

 В края на песента Клептън напомня, „ Дик Търпин също носеше маска “. Дик Търприн е фамозен бандит от XVIII век, който в действителност е носел маска, с цел да не бъда разпознаван (но като непряк резултат няма данни да е прихващал болести, портативни по въздушно-капков път. Бил е напълно здрав, когато обесили на 33-годишна възраст.)

Stand and Deliver е в поддръжка на акцията на Морисън   " Спасете живата музика ".  Морисън неотдавна издаде три други песни, протестиращи против блокирането на Англия, озаглавени „ Born to Be Free “ („ Роден да съм свободен “ „ As I Walking Out “ ( " Докато излизам на открито " ) и „ No More Lockdown “ ( " Никога към този момент локдаун " ). 

Песните на Морисън срещу ограниченията  са обект на рецензии, в това число от здравния министър на Северна Ирландия Робин Суон.

„ Това в действителност е клевета за всички, участващи в публичното опазване на здравето и битката срещу вирус, лишил живота на хиляди хора ", сподели Суон пред списани Ролинг Стоун през септември.  „ Неговите думи ще ще бъдат признати с голяма радост на теоретиците на конспирацията - хората с шапки от фолио, повели кръстоносен поход против маски и ваксини, които считат, че всичко това е голям световен скрит план за отнемане на свободите. “

Приходите  от „ Stand and Deliver “ ще отидат във Фонда Morrison’s Lockdown, който оказва помощ на музиканти, изправени пред компликации вследствие на ковид и мерки за против него. И двамата музиканти показаха угриженост за положението на музиката онлайн, даже откакто пандемията завърши.

 „ Трябва да се надигнем и да се обединим, с цел да намерим излаз от тази неразбория — каза по-рано Клептън в изказване.  — Алтернативата не си коства да се мисли.  Музиката онлайн може в никакъв случай да не се възвърне. "

 Чуйте песента:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР